Tariefkaart 2018-09-19T11:06:33+00:00

Tariefkaart

Op 15 oktober 2011 is een nieuw tariefsysteem voor taxi’s gestart. In dit systeem bepalen zowel de gereden afstand als de tijdsduur van een taxirit de prijs. Het nieuwe systeem verdeelt het risico van vertraging tussen ondernemer en klant.

Per 1 januari 2016 is het alleen verplicht om een taxi-informatiekaart fysiek aanwezig te hebben in de taxi als er sprake is van taxivervoer in de opstapmarkt. Per 1 januari 2019 is het vermelden van het klachten meldpunt taxi niet meer verplicht. Het meldpunt is opgeheven.

Voor de opstapmarkt geldt een maximum tarief. U bent verplicht om van te voren aan de klant kenbaar te maken wat uw tarieven zijn. Uw tarieven moeten vanaf vijf meter vanaf het voertuig duidelijk leesbaar zijn voor consumenten. Ook binnen in de taxi, vanaf alle zitplaatsen, moeten de tarieven leesbaar zijn.

Als het gaat om een vooraf bestelde taxirit moet een vast tarief overeengekomen zijn. Dit tarief mag het maximumtarief overstijgen.

Boete

Indien de taxi-informatiekaart niet (volledig) aanwezig is: € 180,-.

Download model tariefkaart

Met deze tarief-kaart voldoet u aan de wettelijke eisen.

Klik op onderstaande button om de digitaal in te vullen tariefkaart te downloaden. Deze tariefkaart is een zogenaamd PDF bestand. Na downloaden, kunt u deze direct invullen en printen. De tarieven moeten aan de buitenkant van de taxi goed leesbaar zijn (op 3 meter afstand).

Download model tariefkaart

Een offerte op maat?

Of het nu gaat om in- of uitbouw en/ of jaarlijks onderhoud.
Ons team staat graag voor u klaar!
Ja, graag een offerte!